joi, 7 aprilie 2011

...de peşte!




































7 comentarii:

  1. ...si pentru ca toate acestea trebuiau sa poarte un nume, li s-a spus simplu: "...de peste"!

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil ca nimic nu poate fi mai anost ca un os de peste. E nevoie de har artistic si de destula munca, migala si ingeniozitate sa transformi osul de peste-n arta. O arta de nisa ce stiu ca l-a acaparat pe autor demult. Dar el a iesit in public doar acum, cand este sigur ca zbuciumul muncii sale trece de ceea ce putea fi numai mestesug, devenind arta! Am cautat si n-am gasit o ramura a frumosului unde sa pun ce a iesit din mana lui si sa ma laud ca se potriveste ca la carte. Iar autorul nu-mi face misia mai simpla, caci risipeste cu zgarcenie ceata si picura pe blog doar cate-un strop de el si arta a lui.
    Sa fie vorba de-nceputul unei noi arte neo-moderniste ce readuce simplicitatea in vietile noastre tot mai complicate? Doar viitorul ne va spune! Oricum, probabil neconvinsi de locul unde ar putea intra noul venit, confratii-ntr-ale artelor l-au acceptat in galeria Expozitiei Etno-Rustice a Muzeului National de Istorie, confuzi cu totii la-ntalnirea cu oasele de peste ce vorbesc o limba greu de-nteles chiar si de ne-profani. Suspectez insa ca iesirea sa in public este deja un mare pas pentru autor, ce se dovedeste-a fi o companie selecta chiar pentru consacrati ai breslei ce l-au primit ca partener de expunere.
    Aceste-adevarate cimilituri inramate – caci ce altceva poate fi succesiunea asta de-alegorii si metafore din os de peste ce ne sfideaza sa le identificam sensul – ne vor urmari o vreme dupa ce vom iesi din expozitie si ne vor convinge ca anostul, banalul os de peste, e altceva decat credeam inainte de-a trece pragul muzeului.
    Sa auzim numai de bine. Adi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce cuvinte incurajatoare pentru un om care a creat intai pentru sufletul sau si apoi s-a decis sa arate lumii ce a creat.Gandurile asternute mai sus ma determina sa merg mai departe.

    Multumesc din suflet!
    Cu respect,
    Cristi

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut Cristi, felicitari pentru tablouri, personal consider ca e un talent unic, o viziune originala si sigur trebuie sa mergi mai departe - esti un artist desavarsit.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. ...DE PESTE la Campina
    Artisti plastici, muzicieni si actori se vor reuni, la 2 iulie, la Campina, pentru “Sarbatoarea celor 2 Iulii"
    Muzeul Memorial “Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Campina va gazdui sambata, de la orele 11.00, “Sarbatoarea celor 2 Iulii", dedicata fiicei geniale a scriitorului, care a murit la o varsta frageda si sotiei acestuia.

    La manifestare vor fi expuse tablouri din oase de peste ale artistului Cristian Bocanu.

    Vor sustine prelegeri, cu acest prilej: dr.I. Oprisan: "Motivul strainului in opera lui B.P. Hasdeu", prof. univ. dr. Crina Decusara Bocsan: "Varietatea tematicilor abordate de Julia Hasdeu", dr. Jenica Tabacu: "Corespondenta dintre B.P. Hasdeu si Julia Hasdeu", juristul Mihai Stefan: "Mireasa, cununa ta!", precum si istoricul literar Stancu Ilin si preotul Constantin Manescu.
    La eveniment vor fi lansate cartea "B.P. Hasdeu, folcloristica", ingrijita de dr. I. Oprisan, volumul al III-lea din culegerea de creatie literara "Noi astazi…" a elevilor Grupului Scolar Industrial Energetic Campina si pliantul "Castelul Julia Hasdeu – Muzeul Memorial B.P. Hasdeu".
    Muzeul va mai gazdui expozitia "Julia Hasdeu si poezia picturii" a artistilor plastici membri ai Centrului Cultural H.D.U., o expozitie de arta decorativa ce apartine lui Andrei Suditu. Publicul va putea urmari si un interesant proiect cultural al grupului de initiativa artistica "Artele in dialog", coordonat de prof. Luminita Ciupitu, care va initia un dialog plastic si ideatic intre mame si fiice: Angela si Ingrid Maschek, Cerasela Grigoras si Miruna Alexandra Serban, Luminita Ciupitu si Ana-Maria Catanescu.
    Cei care iubesc muzica vor avea prilejul sa asculte, apoi, un recital de interpretare pianistica sustinut de Georgian-Alexandru Radu (elev al Liceului de Muzica “George Enescu", Bucuresti).
    In aceeasi zi este programat spectacolul “ Scrisori romantice" realizat de Cristina Lascu, ce imbina arta teatrala cu muzica lui Frédéric Chopin.

    RăspundețiȘtergere
  7. o vasluianca Marcu Viorica face aceleasi toblouri din oase dar net superioare ca imaginatie, adevarate opera de arta

    RăspundețiȘtergere